همشهری آنلاین: قائم مقام وزیر کار با تاکید بر اینکه به روزرسانی صنایع باعث بیکاری ۴۰۰ هزار نفر خواهد شد، گفت: با ۵.۵ میلیون دانش آموخته و ۴.۵ میلیون در حال تحصیل، به‌زودی ۱۰ میلیون نفر جویای کار می‌شوند.

به گزارش مهر، سیدابوالحسن فیروزآبادی گفت: در شرایطی که بازار کار ما در کشور بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون نفر است، مشاهده می‌کنیم که کل کسانی که در بخش صنعت کشور کار می‌کنند، با تمام سرمایه‌گذاری‌های سنگینی که در این بخش شده ۳.۵ میلیون نفر است و تنها توانسته‌ایم به همین میزان شغل ایجاد کنیم.

قائم مقام وزیر کار اظهارداشت: این در شرایطی است که ما جمعیت آماده به کار بسیاری را هم در نوبت داریم که باید وارد بازار کار شوند. با این اوصاف، اگر بخواهیم سیاست‌های گذشته را دنبال کنیم، یعنی دولت بخواهد صنعت را گسترش دهد، انجام این کار برای دولت مقدور نیست و از طرف دیگر اگر بخواهیم صنایع را به روز کنیم و بهره‌وری آن را بالا ببریم بر اساس برآورد انجام شده باید میزان اشتغال بخش صنعت از ۳.۵ میلیون به ۳ تا ۳.۱ میلیون نفر کاهش یابد که این یعنی ۴۰۰ هزار نفر نیروی شاغل از بخش صنعت باید خارج شوند.

وی اظهارداشت: در شرایطی که سالانه ۶۰۰ هزار نفر وارد بازار کار می‌شوند، انجام این کار مقدور نیست و بنابرین باید از مدل سرمایه محور مبتنی بر رقابت و سود، بدون لحاظ مسئولیت‌های اجتماعی بیرون بیاییم که این کار فقط از عهده بخش تعاون بر می‌آید و زمینه آن هم در کشور فراهم است.

فیروزآبادی گفت: امروز حدود ۵.۵ میلیون نفر دانش آموخته دانشگاهها هستند و حدود ۴.۵ میلیون نفر نیز در آستانه فارغ‌التحصیل شدن قرار دارند و این یعنی ۱۰ میلیون دانش آموخته جویای کار وارد بازار می‌شوند و این در شرایطی است که کل بازار کار کشور ۲۴ میلیون ظرفیت خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر جامعه زنان نیز با رشد بسیار بالایی در حال مشارکت اقتصادی هستند و درصد بیکاری در میان آنها بسیار بد است و زنان دانش‌آموخته هم در کنار مردان می‌خواهند وارد بازار کار شوند.

کد خبر 319632

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha